Skip to content

Midix

Biografie MIDIX

Ludy Schurgers aka dj MIDIX begon zijn dj carriere al op 12 jarige leeftijd. Jong en bevlogen organiseerde hij disco avonden in de plaatselijke jeugdsoos en draaide platen voor zijn eigen drive inn show.
Na het disco tijdperk werd hij een new wave dj. Zoals vele jongeren in de jaren 80, draaide hij deze stijl muziek voor een aantal jaren zeer intensief. Hij beleeft de new wave en brengt het over in de omgeving. De strakke New Order en dramatische Cure inspireerden. De diepe, soms dramatische, zweverige en gevoelige muziek leggen de bodem voor de trance keuze van de toekomst.
Voor de Limburgse dj is het een natuurlijke muzikale evolutie om de in Belgie ontworpen acid house als vervolgstap te volgen. Eind jaren 80 verlegd hij de focus van de uitstervende new wave en laat zich logisch voeden door de acid house, met name de Belgische club acid.

Halverwege de jaren 90 wordt MIDIX zelf geraakt door de housestijl trance. En dit blijft zijn sound tot op heden. Zijn stijl is meer verankerd en duidelijker dan ooit. Altijd op zoek naar de pure beleving van muziek. Altijd blijven zoeken naar; geraakt worden door de muziek. Net zoals die jongen van 12 is MIDIX ook nu nog steeds bezig met interactie, samen genieten, zijn publiek laten meebeleven in zijn eigen “trance”. 

MIDIX is naast dj ook organisator, van de meer intiemere volwassen partys. Als dj heeft MIDIX al vele feesten de goede sfeer en vibes gebracht. Verder is hij een graag geziene dj voor de meer eigenwijze exclusieve organisaties zoals Exeptionnel, At The Villa, Douala, Pleasure Time en Omeo&friendz. Zo weet hij ook zijn weg naar Ibiza te vinden, waar hij zich graag laat uitnodigen voor de minder massale, meer intieme locaties. Of de spontane feesten op het strand. 

Zijn stijl trance is er in eerste instantie op gericht om zijn publiek een “feel good” gevoel te geven. Naast de love die hij met zijn muziek uitstraalt schuwt MIDIX zeker niet van een stevige beat. En als het publiek erom vraagt kan er zomaar ook hard-trance en zelfs een vleugje techno worden ingemixt. Een live set van MIDIX staat voor “feeling good” gecombineerd met “het dak eraf”. 

MIDIX heeft zijn eigen podcast ondergebracht bij B2control en komen er op regelmatige basis mixen uit die goed gewaardeerd worden. MIDIX is te volgen op facebook, Soundcloud, Mixcloud, Podcast en op zijn site: dj-midix.nl / dj-midix.com.